Goodread

#Goodreads februari

3 maart 2019 | Door Sadie-Jane Giles

Het allerbeste van februari.

Februari mag dan misschien De Korte Maand zijn, er is weer druk gedeeld in ons #goodreads SlackChannel. Met als hoogtepunten deze maand: een vooruitblik op 2019 van de Gates', een opvouwbare telefoon, een eureka moment en de toekomst van de podcasts. Enjoy!

Our 2019 Annual Letter

Een van de weinige écht leuke nieuwjaarskaarten is die van Melinda en Bill. In Our 2019 Annual Letter komen een aantal verrassingen voorbij, over onder andere onderwijs in Afrika, anger management, globalism en jawel: een potje poep. Een absolute goodread, boeiend, leerzaam en vooral: inspirerend.

The Race to Foldable Phone Perfection Is On, and It's Going to Be a Blast

De smartphones van de afgelopen jaren zijn over het algemeen te herleiden naar de eerste Apple iPhone. Maar fabrikanten blijven zoeken naar nieuwe grenzen en mogelijkheden en toen was er ... de opvouwbare smartphone. Het startschot is gevuurd en wij kijken in spanning toe naar deze race voor dominantie van de smartphonemarkt.

Where do good ideas come from?

Een toffe aflevering van de sowieso geweldige podcast Freakonomics over waar goede ideeën nou vandaan komen? Een relaas dat gelukkig verder gaat dan de tip om te gaan wandelen zonder Google Maps. Een goodlisten, met als voorproefje deze geweldige quote: “Inspiration is for amateurs. The rest of us just show up for work”. Dus koptelefoon op en … een stukje gaan wandelen?

Spotify's Podcast Aggregation Play

Speaking of podcasts… Ze hadden het zelf in 2008 ook niet aan zien komen: niet alleen muziek, maar ook podcasts behoren tot de toekomst van Spotify. En ze laten er geen gras over groeien, dus koopt Spotify podcastbedrijven Gimlet en Anchor. Interessante read over hoe en waarom ze dit hebben gedaan en wat het betekent voor de toekomst van die geliefde verhalen, waar we zo graag naar luisteren.