Goodreads

#Goodreads; het allerbeste van april 2018

28 mei 2018 | Door Lieve Steins BisschopAllrounder
Let op, dit is een oude blog

Op de valreep nog in mei; het allerbeste van wat er in april op ons #goodreads SlackChannel voorbij kwam. Met deze maand: de groep van Progressive Web Apps, de lancering van ons project VYOO, brutaal zijn in design en een speels artikel in doodlevorm. 

Happy reading (& doodling)!

Progressive Web Apps on iOS are here (bron: Medium)

Met de groei van snelheid en handigheid van Progressive Web Apps (PWAs) is het bijna de vraag wat hen tegenhoudt om de hele app- en internetscene over te nemen. Dit artikel legt uit welke bugs resteren, de voor- en nadelen van PWAs binnen verschillende besturingssystemen en hoe het geheel überhaupt precies werkt.  

Waarom wij VYOO lanceren (bron: Jungle Minds)

Bij Jungle Minds geloven we erin dat kunst de kracht heeft om te groeien en te verrassen. Daarom zijn we in samenwerking met Stichting Beeldende Kunst Amsterdam een project gestart genaamd Vyoo. Vyoo is een dienst, een abonnement.  Net zoals een tijdschrift die op je deurmat ligt, zal er eens in de 3 maanden een ander kunstwerk bij je thuis gebracht worden. Niet alleen de naam Vyoo is uniek, ook bestaat de kunstuitleen uit 30.000 unieke werken waardoor je alle facetten van de kunst meekrijgt. Dit project wordt dan ook niet voor niets “het oogappeltje” van onze eigen Bart genoemd. 

Brutalist design is the bad influence we all need (bron: imaginary cloud)

UX design lijkt een universele taal te zijn geworden die steeds meer native speakers krijgt. Het gevaar is de homogeneiteit der design die hiermee ontstaat; dezelfde taal wordt gesproken om elkaar te kunnen begrijpen, vinden en imponeren. Maar user centered werken staat niet gelijk aan inside the box denken, maakt Maria Grilo duidelijk. UX Design is geen taal; het is een discipline die kwalitatieve en kwantitatieve data probeert te interpreteren om design keuzes te maken. Dit artikel legt haarfijn uit hoe “brutalist design” de oplossing is voor de eentonigheid in het hedendaagse design thinking en hoe onvermijdelijk het is dat we dat gaan omarmen. 

The Wisdom and/or Madness of Crowds (bron: ncase)

In dit interactieve “artikel” wordt op speelse wijze een kritische noot geplaatst bij het boek “The wisdom of Crowds”, waarin uitgelegd wordt dat de beste groepsbeslissingen gemaakt worden wanneer iedereen onafhankelijk van elkaar keuzes maakt. Maar, zo stelt het artikel, weinig keuzes worden daadwerkelijk onafhankelijk van elkaar gemaakt. Via oneindig doodlen en lijntjes uitvegen wordt een duidelijk geschetst hoe we elkaar (stiekem) beïnvloeden en dat we op zoek moeten gaan naar de perfecte balans tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid om een wise crowd te krijgen.