Goodread

#Goodreads maart

5 april 2019 | Door Sadie-Jane Giles

Het allerbeste van maart

De lente staat voor de deur, men ontwaakt uit de winterslaap, de dagen worden langer en algehele blijdschap ontpopt zich in de Groene Draeck. Deze maand veel inspiratie, tips en trucs én een partijtje! Happy reading!

How to design a crowdfunding campaign on your own terms — and break world records along the way

Harald Dunnink van Momkai vertelt hoe zij via crowdfunding De Correspondent hebben opgezet en, vijf jaar later, hetzelfde voor een Engelstalig publiek met The Correspondent.

Hij beschrijft de do’s en don’ts van dit succes en het laat de lezer hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd en in volle bewondering achter. Dat deed het in ieder geval bij mij wel.

Solving the customer-experience puzzle: A guidebook for government leaders

Onze aandacht voor dit artikel was getrokken naar aanleiding van de klus die Jungle.nl -onze liefdevolle dochteronderneming- heeft binnengehaald: het Startup in Residence project van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is nogal een read, maar super interessant! Goeie voorbeelden van hoe er in het verleden door verschillende overheden om is gegaan met de immense diversiteit van hun doelgroep: iedereen.

Outgrowing Advertising: Multimodal Business Models as a Product Strategy

Een succesvol product is niet alleen een goed product, het heeft ook het juiste businessmodel nodig. In China zien we totaal andere bedrijfsmodellen dan ‘hier’ (in dit geval gaat het over de VS). Facebook, Twitter, Netflix en natuurlijk Amazon komen voorbij en worden naast hun Chinese collega gelegd. Met bizarre getallen als gevolg (om maar iets te noemen: in 2017 zette de gehele podcast markt in de VS 314 miljoen aan advertenties om. Daartegenover staat een grove 3-5 miljard aan paid podcasts in China...)

Een bizar kijkje bij de buren!

30th Anniversary of the World Wide Web

De vlaggen hangen uit, want ... het internet is jarig! Dertig jaar geleden schreef Sir Tim Berners-Lee het voorstel Information Management: A Proposal. Beaamd door Fabiola Genotti (directeur CERN) geen “super sexy” titel, maar laten we wel wezen: de basis van de meest impactvolle uitvinding van onze tijd, het internet.

Een flinke goodview, zeker de moeite waard!

"Suppose all the information stored on computers everywhere were linked. Suppose I could program my computer to create a space in which everything could be linked to everything."

Sir Tim Berners-Lee, uitvinder van the World Wide Web