Goodread

#goodreads mei

6 juni 2019 | Door Sadie-Jane Giles

Het allerbeste van mei!

In mei is er weer heel wat gedeeld in ons #goodreads SlackChannel. Met deze maand digitale transformatie. En daarbij een broodnodig tech dieet, een moord en wat ethics... Al met al: volop food for thought!

Zo krijg je elke stakeholder mee in je digitale transformatie

Begin mei had ons kantoor weer eens open huis. Een aantal ervaren sprekers boden alle handvatten die nodig zijn bij het doorvoeren van een digitale transformatie. Voor iedereen die er niet bij was, hierbij een terugblik.

Voor de hemelbestormers!

“Ethics” and Ethics

Een uitleg over ethics met én zonder aanhalingstekens en de rol van design hierbij. Deze longread zet je aan het denken en is tegelijkertijd met referenties naar Godzilla, Voldemort en Aristoteles ook nog eens zeer vermakelijk. En dat is dan maar weer mooi meegenomen.

The world needs a tech diet; here is how designers can help

Digitale producten proberen ons dag in dag uit te verleiden en de controle lijkt ons steeds meer te ontglippen. Designers kunnen bijdragen aan een minder ‘verslavend’ web, aan de hand van 10 vuistregels uit deze long(en very beautiful-)read.

A Conspiracy To Kill IE6

Internet Explorer 6 was een browser die maar niet wilde verdwijnen. Een team developers bij YouTube was hierdoor zo gefrustreerd dat ze daar een oplossing voor bedachten. Een kleine verzetsdaad en een banner: “We stoppen binnenkort met de ondersteuning voor uw browser.”

Power to the developer!

Bron: Chris Zacharias