Goodread

#Goodreads van december

6 januari 2019 | Door Sadie-Jane Giles

Het allerbeste van november

Ondanks (of juist dankzij) alle feestdagen en bijbehorende schoonfamilie heeft men bij Jungle Minds nog genoeg 'food for thought' voorbij zien komen. Het beste van deze maand: de UX trends voor 2019, een bericht uit het verleden van Colin Forbes, design als cargo cult en als klap op de vuurpijl het project dat we met BAM hebben gedaan. Enjoy!

Case: Huizenkoper wordt ontwerper

Natuurlijk mag dit artikel niet ontbreken! Over het geweldige project dat we vorig jaar met BAM hebben afgerond: Homestudios.

Waar je ooit bij BAM met lauwe koffie uit een wit plastic bekertje over allerlei tekeningen stond gebogen, krijg je nu bij Homestudios by BAM een totaal andere ervaring: een geweldige woonreis, van orientatie tot (en met!) wonen. In dit artikel staat uitgelegd wat dat dan precies inhoudt. Wij zijn trots!

The State of UX in 2019

The UX Collective heeft opnieuw een State of UX uitgebracht. Gebaseerd op een heleboel links, gedeeld met een heleboel ontwerpers over de hele wereld, beschrijven ze negen trends voor 2019. Toffe read!

Colin Forbes on the Structure of Pentagram

In 1992 schreef Pentagram mede-oprichter Colin Forbes dit persoonlijke essay over de unieke interne opzet van ’s werelds grootste onafhankelijke design studio. Dit kijkje in de keuken blijft na al die jaren nog steeds een bron van inspiratie als het gaat om transities tussen toezicht, werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen organisaties. Een semi-vintage en nog steeds relevante read.

When design becomes a cargo cult

In dit artikel wordt het tegenovergestelde gesteld van de meeste artikelen over design. Vaak volgt een artikel over design het formaat 'Waarom methode X gebruiken?'. Hier leest u: methodiek is geen doel op zich, maar een middel. Uiteindelijk gaat het om de bestemming, niet om hoe je daar bent gekomen. Een verfrissende en interessante read!