Artikel

#Goodreads van november

4 december 2018 | Door Sadie-Jane Giles

Het allerbeste van november.

In de druilerige, grijze novemberdagen kroop iedereen lekker met een dekentje bij de open haard. Of eigenlijk vaker: bij de radiator. Hier is er weer veel gelezen, geluisterd én gedeeld op ons #goodreads SlackChannel. Een overzicht van het beste dat er voorbij is gekomen:

The Voice Cast

Een tof initatief is gestart: The Voice Cast. We zien in de markt dat VUI (voice user interfaces) steeds breder geaccepteerd wordt. Mede omdat google assistant nu ook in het Nederlands op de markt is, merken we dat er steeds meer klanten hier meer over willen weten. Goede podcast om aan je to-listen lijstje toe te voegen, wellicht tijdens de feestdagen als je je schoonfamilie even zat bent?

New in Basecamp: See where projects really stand with the Hill Chart

Basecamp introduceert een nieuwe manier om onzekerheid bij project management aan te pakken met 'The Hill Chart'. Een tabel met 'figuring things out’ aan de ene kant en aan de andere kant de uitvoering. Basecamp geeft hiermee een tool om nauwkeuriger de voortgang van een project te kunnen bepalen. Interessante read!

Why digital strategies fail

Digital verandert de economische grondbeginselen, de dynamiek binnen de sector, hoe met concurrentie om te gaan… McKinsey beschrijft hier vijf valkuilen bij het maken van een digitale strategie. Absolute goodread!

State of JavaScript

Een jaarlijkse enquete onder developers om te kijken wat er allemaal speelt. Waar liggen de interesses, welke frameworks of tools hebben een grotere buzz dan anderen? Opvallendste punten zijn dat er voor React en Vue een blijvende en groeiende interesse is, terwijl Angular juist afneemt. Typescript en GraphQL zijn hard aan het groeien, maar check State of JavaScript voor het hele verhaal!

Can an Industrial Giant Become a Tech Darling?

#Goodlisten van Freakonomics radio met een interessant (en vermakelijk!) interview met de CEO van Ford: Jim Hackett. Hij vertelt over de omslag die Ford, na 100 jaar auto’s bouwen, maakt. Er komen zeer bekende thema’s voorbij: van transactioneel model naar platform, de Duality of Digital, transformation vs stock value, de rol van design. En dat allemaal in de altijd gezellige en persoonlijke Freakonomics stijl. Enjoy!