Lancering

Nieuwe site van IMC is live!

4 juli 2019 | Door Marvin de Bruin

Gemaakt in Amsterdam, razendsnel beschikbaar over de hele wereld.

Front-end Developer Marvin vertelt over dit proces.

IMC is een technologie gedreven trading firm. Ze ontwikkelen innovatieve technologie voor geavanceerde handelsstrategieën over de hele wereld. IMC opereert op topniveau en dat vraagt om een website die veilig is en snel beschikbaar over de hele wereld. Dus, heb je je buzzword bingokaart al bij de hand?

Onder de motorkap…

Om de veiligheid, snelheid en kwaliteit te waarborgen, hebben we gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, zodat we niet hoeven in te leveren op zaken als SEO. De perfecte match tussen een SPA en een klassieke site met een volledige dekking in automatische tests.

Aan de achterkant…

Het beheren van eigen servers is iets dat de laatste jaren al minder populair werd met de komst van THE CLOUD (lees: een computer van iemand anders). Hier hebben we dan ook gekozen voor een complete server-loze aanpak: Infrastructure as a service (IAAS). We hebben gekozen voor een headless API gebaseerd CMS en voor de hosting CI/CD Netlify. Deze combinatie doet precies wat ze moet doen, zonder poespas.

Aan de voorkant…

Component gedreven werken, zonder vast te zitten in een compleet framework? Dat kan met React. Alleen komt er met het gebruik van javascript (front-end code) één nadeel naar voren, namelijk dat vaak de SEO een flinke klap krijgt. Gelukkig komen er vanuit de open-source gemeenschap genoeg oplossingen, en hier sprong er één bovenuit. In combinatie met een statische hosting die genoeg vrijheid overlaat aan de developers, namelijk React-Static. Dit alles met een sausje van volledige dekking in unit-tests, om de kwaliteit over tijd ook te waarborgen.

Het eindresultaat: een snelle, veilige, goed indexeerbare, makkelijk te beheren site. En overal snel te bereiken, via een krachtig globaal content distribution netwerk.

B-I-N-G-O.