Lancering

Talent ontwikkelen met de Ajax Coaching Academy

6 november 2018 | Door Thijs van Campen

De eerste stappen zijn gezet, het platform voor Ajax voetbalkennis staat live!

Voetbal wereldwijd naar een hoger niveau brengen, dat is de missie van de Ajax Coaching Academy (ACA). De ACA wil hét kennisinstituut worden waar spelers, coaches en clubs talent kunnen ontwikkelen. Daarbij wil Ajax op elk continent een partnerclub ondersteunen om daar de jeugdopleiding te verbeteren. Ook wil Ajax coaches en spelers overal ter wereld opleiden door middel van een digitaal platform waar de Ajax filosofie wordt aangeboden. De eerste release van het platform hebben we gerealiseerd in vier sprints en is klaar om verder uitgebouwd te worden.

De beste jeugdopleider

Ajax is sinds 1900 een van de meest iconische en toonaangevende voetbalclubs ter wereld. Een club met een rijke historie, aantrekkelijk en aanvallend voetbal en de beste jeugdopleiding van de wereld. Om verder te groeien als club zijn de ogen gericht op het buitenland. Met deze reden is de Ajax Coaching Academy (ACA) opgericht; het vermarkten en delen van de jeugdvoetbal-kennis, en ondertussen nieuw talent ontdekken en haar aanzien in de wereld te vergroten. Dit komt allemaal voort uit de achterliggende missie om voetbal wereldwijd naar een hoger niveau brengen.

Het ACA platform

De ambitie van de ACA is groot: hét voetbalkennis-platform worden waar alle kennis van de Ajax jeugdopleiding samenkomt en waar clubs, coaches en spelers wereldwijd toegang hebben tot de Ajax filosofie om talent te ontwikkelen.

Maar hoe vertaal je de Ajax filosofie naar een digitale omgeving? En hoe communiceer je dit zodat het praktisch toepasbaar is? Met dit vraagstuk kwam de Ajax Coaching Academy naar Jungle Minds.

Groot durven dromen, klein beginnen

Ook om voetbal wereldwijd naar een hoger niveau brengen, moet je klein beginnen. Vanuit een heldere product visie zijn we met een klein team – bestaande uit een project manager, UX designer, visual designer, strateeg en developers – samen met de klant aan de slag gegaan.

De eerste release bestaat uit een platform met een gestructureerd aanbod van de Ajax filosofie. Hierin wordt uitgelegd wat je allemaal nodig hebt en hoe je talent kan ontwikkelen op het voetbalveld.

Op naar de toekomst

En nu? Dit is pas het begin, de aftrap. Aan de hand van de opgestelde visie gaan we eerst leren van de gebruiker, zodat we het platform kunnen uitbouwen en de ambitie verwezenlijken. De eerste internationale clubs staan klaar om met het platform aan de slag te gaan. De aftrap is genomen en met goed samenspel gaan we met de ACA de wereld beter leren voetballen.

Ajax Coaching Academy - For the future of football