Bouwen aan de ultieme digitale voetbalfan-ervaring

Betrek, entertain en converteer de Ajax-fan met behulp van gebruikersonderzoek, strategische analyse en een digitale omgeving die continu in ontwikkeling is.

De vraag

Houd nieuwe en loyale fans betrokken bij en enthousiast over alles wat Ajax te bieden heeft.

Het resultaat

Een evoluerend digitaal landschap dat door zijn unieke inhoud perfect aansluit op de individuele behoeften van fans.

Houd fans betrokken

Twee decennia geleden was Ajax de beste club ter wereld, met een groeiende internationale fanbase. Maar zoals in elke sport, is het moeilijk om aan de top te blijven. Tegenwoordig staat Ajax dan ook niet meer aan de internationale top, maar heeft nog steeds een gepassioneerde fanbase. De uitdaging is om deze fans voortdurend te inspireren en ze zo dicht mogelijk bij het merk te brengen, met als bijkomende doelstelling het vullen van het stadion en de verhoging van de omzet uit merchandising.

Volg de passie

We spraken direct met de fans, en ontdekten dat hun passie veel verder gaat dan alleen het volgen van het team. Hun betrokkenheid is gebaseerd op een wekelijks ritme dat voorafgaat aan de wedstrijddagen, waarin de fan zoveel mogelijk media consumeert om zo dicht mogelijk op de club te zitten. Op dit gegeven baseerden we dan ook onze aanpak: geef fans unieke toegang tot de aanloop naar de wedstrijd, de wedstrijd zelf en de after facts. Laat ze zich op ieder moment innig verbonden voelen met Ajax. Uiteindelijk gaat het om de juiste balans tussen een gevoel van verbondenheid aan de ene kant en conversie aan de andere kant.

Prikkel de passie

Een rijk media-aanbod lag ten grondslag aan het project en vanaf dag één werkte Jungle Minds dan ook nauw samen met de media-afdeling van Ajax. Het resultaat was de gecoördineerde productie van unieke Ajax-content: de input voor het nieuwe platform. Om ervoor te zorgen dat deze inhoud continu online wordt doorgevoerd, hebben we een volledig gecentraliseerde, interne digitale functie opgezet: Ajax Digital. Jungle Minds fungeert al meer dan 5 jaar als strategische partner en blijft Ajax helpen om op alle digitale platformen contact te houden met hun fans.

Keer op keer solide resultaten

Onze hechte samenwerking en continue verbetering van het platform heeft geweldige resultaten opgeleverd. Jaar in jaar uit, week na week groeit de consumptie van content gestaag.

Een structurele toename in traffic van 48%.
Laat zien dat fans aanzienlijk meer bezig zijn met Ajax.
Binnen Ajax heeft Ajax Digital nu absolute controle over hun mediaproductie.