Het bouwen van LeasePlan’s eigen global digital team

Geef LeasePlan een duidelijk concurrentievoordeel door een nieuw gecentraliseerd, cross-functioneel digitaal team op te zetten en in te bedden in de organisatie.

De vraag

Bouw een toonaangevende, volledig gecentraliseerde en interne digitale competentie.

Het resultaat

In minder dan een jaar hebben we een intern ​​cross-functioneel team van 100+ mensen opgezet en begeleid, welke in staat is om de digitale propositie in meer dan 20 landen te implementeren.

Maak de transitie naar een uitsluitend digitaal gedreven business

LeasePlan is 's werelds grootste fleet management bedrijf met in 32 landen ruim 1,8 miljoen auto's op de weg. LeasePlan is groot. De wereld van mobiliteit ondergaat een fundamentele verandering op het gebied van design, technologie en data. Dus om te blijven voldoen aan de belofte ‘Any car, anytime, anywhere’ moesten ze hun competenties en organisatiestructuur zo veranderen, dat ze een puur digitaal gedreven team konden worden.

Bouw en integreer een centrale digitale hub

Om de belofte ‘Any car, anytime, anywhere’ waar te maken, was het voor zowel LeasePlan als Jungle Minds duidelijk dat ze veel meer nodig hadden dan alleen een geweldige digitale ervaring. Er moest een centrale digitale hub komen: LeasePlan Digital. Dit interne, multifunctionele team zou alle competenties hebben om nieuwe ideeën te ontwerpen, te bouwen en op succesvolle wijze op de markt te brengen.

Top team. Top snelheid

Voor het opstarten van de nieuwe interne digitale hub, heeft LeasePlan Jungle Minds gevraagd te dienen als broedplaats. Deze opzet zou het team het beste crossfunctionele en gebruikersgerichte DNA bieden. Na slechts 3 maanden waren we opgeschaald naar meerdere volledig onafhankelijke en multidisciplinaire teams, klaar voor de nieuwe wereld van mobiliteit.

Flexibele en duurzame partners

Na de opstart bij Jungle Minds was het LeasePlan team volledig onafhankelijk van ons, zowel fysiek als vanuit een business-perspectief. Geen verplichtingen of contracten om ons aan boord te houden, maar een flexibel duurzaam partnerschap dat nooit als een huwelijk aanvoelt. Dat is Jungle Minds.

0 tot 100 personen in minder dan 12 maanden. Dat is pas versnelling.

In 2017 hebben we het nieuwe in-house digitale team van LeasePlan gecreëerd en uitgebreid. Het was een waardevolle ervaring om het cross-functionele team te zien groeien. LeasePlan Digital heeft nu het vermogen om elke bedrijfsbehoefte te vertalen naar een uitstekende klantervaring. En niet alleen dat, ze kunnen nu ook zelfstandig al hun klantgerichte platformen, verspreid over 20+ markten, ontwikkelen, uitrollen en optimaliseren.

Een onafhankelijk, zeer bekwaam in-house team: LeasePlan Digital.
Digitale experts op het gebied van strategie, marketing, ontwerp, data en technologie.
De mogelijkheid om nieuwe digitale projecten op de markt te brengen in meer dan 20 landen.